Skip to content

Två konkreta projekt blev lyckad workshop för SMF

Göteborg Green City Zone och Utmaningar Region Halland var två initiativ som sökte nya konkreta lösningar när FLX Zone bjöd in till workshop. Ett 20-tal SMF-företag medverkade för att nå ut med sina lösningar och finna smarta samarbeten. – Den här gången möttes vi ansikte mot ansikte, det vara väldigt uppskattat och många ville se en fortsättning, säger Urban…

Under senvåren 2022 har FLX Zone arrangerat tre digitala workshops för små och medelstora företag i Västsverige. När det var dags för den fjärde gången blev mötet fysisk ute i Göteborg. Bland de medverkande fanns två spännande initiativ Göteborg Green City Zone och Utmaningar Region Halland, som fick presentera sina utmaningar och ge konkreta önskemål för framtida behov. Från Göteborg Green City Zone medverkade Jonas Eriksson, projektledare GGCZ, Niklas Höjer från Svenska Mässan och Robert Walser Lindberg.

– Svenska Mässan arbetar med att all trafik från och till Svenska Mässan och Gothia Tower ska vara elektrifierad redan inför EVS 2025, säger Urban Dagerhorn. 

Det andra initiativet som presenterades heter Utmaningar Region Halland och där medverkade logistikansvarig från Derome som har transporter till och från Varbergs hamn. 

– Nu ska hamnen byggas om och flyttas norrut och här behövs många nya innovativa lösningar. 

Dessutom medverkade Klimator och Ericsson som pratade kring temat: Utmaningar för SMF att nå ut med sina lösningar. Även FLX Zone och Asta Zero passade på att presentera vad man kan erbjuda i form av testning både virtuell och fysisk. 

Efter presentationen samlades deltagarna för runda bordssamtal och en öppen diskussion om hur var och en kan bidra till lösningar på de olika presenterade önskemålen. 

– Det blev väldigt uppskattat och efter workshopen gick vi ut med en enkät där många tyckte att detta var en bra aktivitet som de gärna skulle vilja se en fortsättning på, säger Urban Dagerhorn.

Därför planeras nu en uppföljning i kombination med studiebesök på AstaZero’s provbana utanför Sandhult den 29/6. Om någon SMF som inte var med på workshopen i mars, men gärna önskar vara med på det kommande eventet så hör av er till Urban Dagerhorn på urban.dagerhorn@flxzone.se snarast.

Presentationer

Presentation FLX Zone

Presentation Derome

Presentation Gothenburg Green City Zone

Presentation Hallands Hamnar

Presentation Klimator

Presentation Svenska Mässan