Skip to content

Nyheter

Nyheter

FLX Zone bjuder in till workshop om sin nya testmiljö

Nu är den nya testmiljön FLX Zone klar att användas. Samtidigt pågår utvecklingen av den tillhörande Digitala Tvillingen. 
– Nu bjuder vi in till en workshop, onsdagen 29 mars, där vi vill hjälpa små och medelstora företag att identifiera potentiella projekt som kan utnyttja dessa testmiljöer, säger Urban Dagerhorn, projektledare för FLX Zone. 

Läs mer »

Kan förutspå väglaget på alla vägar 

Med en unik förmåga att förutspå väglaget på alla specifika vägar söker Klimator nya samarbeten. 
Nu har fordonsindustrin fått upp ögonen för det innovativa bolaget.
– I nuläget har vi ett flertal stora projekt med fordonsaktörer, som exempelvis Scania, berättar Emil Andersson, produktchef på Klimator med fokus på fordonsindustrin. 

Läs mer »

Testa smart i Sveriges mest flexibla testmiljö

FLX Zones nya testbana kan anpassas för en rad olika testsituationer. Förutom en 22 500 kvadratmeter kvalitetssäkrad asfaltsyta finns byggblock, containrar, vägskyltar, trafikljus och linjer för att bygga upp mer eller mindre komplexa scenarior.
– Tanken är att vi ska kunna anpassa banan för många typer av testmiljöer, främst inriktad på logistik i stadsmiljö, säger Urban Dagerhorn projektledare för FLX Zone.

Läs mer »

Säkrare mobilitet med rätt data

Genom att samla in noggranna trafikdata vill Viscando bidra till säkrare och effektivare mobilitet.
Idéen bygger på en patenterad sensorteknik som fungerar som det mänskliga synsystemet, med två samverkande ögon.
– I dag är våra kunder främst städer och kommuner, men vi ser en stor potential inom industrin, säger Yury Tarakanov, affärsutvecklare och projektledare på Viscando.

Läs mer »

Göteborg utvecklar framtidens transportsystem i utsläppsfri zon

Det kallas Gothenburg Green City Zone och har målet att skapa ett helt nytt utsläppsfritt transportsystem.
För att testa och utveckla nya lösningar har man valt ut tre områden i Göteborg.
– Så gott som alla städer i hela världen behöver ställa om för att minska växthusgasutsläppen från transporterna, Gothenburg Green City Zone vill gå före och visa på hur det kan göras och bli utsläppsfritt redan 2030, säger Maria Strömberg, avdelningschef på BRG (Business Region Göteborg).

Läs mer »

Bygget av FLX Zones testbana i full gång

Nu är byggnationen igång av FLX Zone som ska bli Sveriges mest flexibla testbana. Markarbetet är klart och i slutet av november läggs ett första asfaltslager.
– I vår ska vi lägga på topplagret, men redan innan vintern planerar vi att genomföra två projektdemonstrationer på FLX Zone, säger projektledare Urban Dagerhorn.

Läs mer »

Last mile och parkeringshus i fokus på webbinariet den 9 juni

Last mile och parkeringshus står i centrum när FLX Zone arrangerar sitt tredje webbinarium. 
Under webbinariet medverkar Orvar Hurtig, CEO Consat Enineering, Stefan Tilk, vice ordförande och vd för NEVS, Staffan Truvé, medgrundare och CTO för Recorded Future och Ulf Ivarsson, ordförande i Moxiam. 
– Var och en av talarna kommer göra en kort presentation om sitt kompetensområde, sedan samlas vi för ett rundabordssamtal om hur vi ska hitta nya smarta lösningar, säger Urban Dagerhorn, projektledare för FLX Zone.

Läs mer »

Integration av olika system The holy grail på Consat Engineering

Det finns ett antal intressanta skärningspunkter, mellan olika miljöer i godsflöden som kräver fysiskt och logiskt tekniskt avancerade lösningar. Ett exempel är skärningspunkten mellan lastbrygga och fordon. 
– Detta är en punkt som kostar tid och därmed pengar, samtidigt som det också är en punkt som kräver integration mellan olika systemlösningar, vilket vi tycker är mycket intressant, säger Orvar Hurtig, CEO på Consat Engineering, som är Keynote Speaker på FLX Zones webbinarium 9 juli. 

Läs mer »

Just in Time tuff utmaning för Derome

Av allt som beställs innan 14.00 ska det mesta levereras före 7.00 dagen efter. Lägg därtill skrymmande specialleveranser som ofta kräver stora kranbilar.
– Alla vill ha sina leveranser samtidigt och det ska vara tidigt på morgonen, det är vår stora logistiska utmaning, säger Kristian Andersson, divisionschef för Derome Bygg & Industri och en av föreläsarna på FLX Zones webbseminarium 12 maj.

Läs mer »

Häng med på FLX Zones webbinarium om logistikcentra 12 maj

Missa inte chansen att vara med på FLX Zons webbinarium om logistikcentra. Bland de medverkan finns Kristian Andersson, delägare i Deromegruppen och divisionschef för Derome Bygg & Industri. Medverkar gör också Per Olof Arnäs PhD på Chalmers som pratar om nya trender inom logistiken och Dan Hurtig från JAB Logistic som föreläser om praktiska utmaningar inom praktisk logistik.

Läs mer »